Att nå målet-grattis till guldet!!!

20 maj, 2013
in Blog

Så här dagen efter är det många som gläds åt VM-guldet som Tre Kronor bärgade inför ett fullsatt Stockholm Globe Arena. Vi gratulerar Tre Kronor med ledare, stab och fans som alla har hjälp till att göra Globen till ”vår arena” som Per Mårts berättade i intervjun precis efter slutsignalen. Att sätta mål är ju så viktigt.

När vi sätter mål har vi något att navigera mot och det höjer våran prestationsförmåga. Det finns en användbar minnesregel som heter SMARTE (Berg 2000).

Målen bör enl SMARTE vara Specifika, Motiverande, Ambitiösa, Relevanta, Tidsbestämda och Enkla.

Vi anstränger oss helt enkelt mer när vi har ställt upp motiverande mätbara mål som vi kan jobba mot. Målet för ofta med sig en kreativ spänning som för dig framåt.

Att sätta upp mål är en central hörnpelare i Coaching. Coachens uppgift är bl.a. att hjälpa utövaren/klienten att specificera målet, hålla fokus på målet, utvärdera framsteg och ge feedback. Coachen hjälper även sin klient att höja sin sk subjektiva prestationsförmåga genom att peka på tidigare positiva erfarenheter. Det är ibland tufft och jobbigt på vägen mot målet men ack så glädjefyllt när vi når dit och känner oss nöjda. Det finns mycket mer att förkovra sig i om ämnet men det ger mig energi när jag ser andra lyckas och gärna under positiva, glädjefyllda former.

Vad har DU för mål?

LYCKA TILL!!!

Med Motiverande Hälsningar
Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *